MVO op eigen wijze

Maatschappelijk verantwoord ondernemen brengt Bouwbedrijf Bos op zijn eigen wijze in de praktijk. Dat betekent aandacht voor het milieu en zorg voor mensen. Zo proberen wij met nieuwe innovatieve technieken te werken die het milieu besparen. De inspiratie hiervoor haalt Dirk Bos uit zijn geloof. Dirk Bos: ,,Ik voel de verantwoordelijkheid om deze planeet zo schoon mogelijk door te geven aan de volgende generatie. Ik heb zelf kinderen en hoop dat ook zij op een mooie aarde kunnen leven.’’

Dat maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk is voor Dirk Bos doet hij door zijn eigen woorden om te zetten in praktisch handelen. Zoals de slogan, een beter milieu begint bij jezelf. Dat nemen wij dan ook letterlijk; door zo weinig mogelijk gebruiken van de bedrijfsbus. ,,Als ik op de fiets of lopend naar de bouwplaats kan, dan laat hij de bus staan.” 

Ook de medewerkers van Bouwbedrijf Bos hebben een plaats in het MVO-verhaal. De focus ligt in dat kader vooral op veilig werken. Maatschappelijk verantwoord ondernemen brengt Bouwbedrijf Bos op zijn eigen wijze in de praktijk.  Dat betekent aandacht voor het milieu en zorg voor mensen.  Dirk Bos is dan ook van overtuigd dat: ‘Zorgen voor en betrokkenheid bij de samenleving begint als ondernemer in mijn eigen onderneming.’

Duurzaam

Duurzaamheid is zo’n ontwikkeling. Steeds meer huizen zijn energieneutraal, huizen die hun energie zelf opwekken door het gebruik van zonne-energie. Maar ook het plaatsen van bijvoorbeeld een pelletkachel  maakt je woning energiezuiniger. Zorgen voor een energiezuinige woning, daar kan Bouwbedrijf Bos bij helpen.

Daarnaast gaan we bij Bouwbedrijf Bos efficiënt en bewust met materialen om. We proberen bouwmaterialen te kiezen die beter voor het milieu zijn en keurmerken hebben. Daarnaast nemen wij het scheiden van onze afvalstromen serieus. We scheiden de afvalmaterialen op ons terrein, aan de Bouwerskamp in Emmeloord, op twaalf verschillende stromen!