Lekkage?? Met een warmtebeeld inspectie is dit gemakkelijk op te sporen. 

 

Bouwbedrijf Bos heeft geavanceerde apparatuur om een warmtebeeld inspectie uit te voeren. Alles heeft een bepaalde temperatuur, ook oppervlakten. De warmtestraling van dingen kunnen wij niet met het blote zien. Maar met een warmtebeeldcamera is dit geen probleem. Wij kunnen je dan een perfect beeld geven van bijvoorbeeld mogelijke koudebruggen, isolatie problemen of lekkages.

Zo kunnen wij vocht plekken traceren waardoor bijvoorbeeld veel kostbare warmte ontsnapt. Het tijdig vinden van deze plekken door middel van een warmtebeeldcamera voorkomt een hoge energierekening. Daarnaast ook mogelijk hogere kosten doordat bijvoorbeeld een kozijn van binnenuit aan het rotten is.

 

Warmtebeeld inspectie; niet alleen voor energielekken

Een warmtebeeld inspectie is niet alleen geschikt om energielekken op te sporen maar het is ook ideaal voor veel andere metingen. Denk hierbij aan het lokaliseren van vloerverwarming, leidingen en het vinden van  koudebruggen, vochtplekken, condens en lekkages.

Ook voor lekkages en vochtplekken is het ideaal, voor er gaten gemaakt worden of platen weg gehaald worden kunnen wij kijken waar het probleem zit. Hierdoor beschadigd u dus niet meer dan nodig is. Op deze wijze kan een vochtprobleem of lekkage preciezer aangepakt worden.

Met een warmtebeeldcamera kun je niet door een muur of iets dergelijks heen kijken. De warmtestraling kan alleen aan het oppervlak gemeten worden. Toch kunnen wij een vochtplek, een lekkage die dieper zit meten. Als wij bijvoorbeeld een leiding zoeken kunnen we deze opsporen door de warme of koude kraan aan te zetten. De leiding neemt dan een andere temperatuur aan dan de omgeving hierdoor komt de leiding in beeld. Zo is ook bijvoorbeeld een vochtplek te vinden, het ‘koude’ vocht in een ‘warme’ muur is koeler. Het  temperatuurverschil is daardoor duidelijk waarneembaar is.

Zoals op de foto’s te zien is, scant de camera met infraroodbeelden warmtebronnen. Met hulp van deze scans kan je jouw energierekening aanzienlijk verlagen.

Voor een warmtebeeld inspectie rekenen wij slechts € 75,- binnen de Noordoostpolder (geen andere kosten).