Techniekles bij Bouwbedrijf Bos 

Techniek ontdekken in een echt bouwbedrijf. In samenwerking met Jet-Net & TechNet bieden wij scholen praktische ondersteuning bij het invoeren en integreren van techniek, wetenschap & technologie in het lespakket. Bij Jet-Net & TechNet ben ik ook Techniekcoach en in samenwerking met hen kan ik een inspiratie techniekles aanbieden.

Ik vind dit zo leuk om te doen, dat ik ben gaan kijken hoe ik dit een vervolg kan geven. Daarom ben ik techniekworkshops of lessen gaan geven, aanbieden, die kunnen volgen op de inspiratieles. Deze technieklessen bied ik aan vanuit mijzelf, omdat ik het leuk vind om kinderen kennis te maken met wetenschap en technologie. Door middel van leuk en interactief techniekonderwijs in de praktijk, krijgen kinderen techniek te zien en het zelf te doen. Maar naast een eenmalige les kunnen wij ook een heel programma mogelijk maken, ook kan ik leerkrachten helpen bij het geven van techniekles.

De meeste kinderen vinden het heel leuk om proefjes, experimenten, ontwerp opdrachten of technische uitdagingen te doen. Het is inmiddels is ook wel duidelijk hoeveel ze daarvan leren. Het is goed voor hun creativiteit, zelfstandigheid en probleemoplossend vermogen. Het versterkt vaardigheden als samenwerken, communiceren en logisch nadenken. Alle reden dus om in de klas aandacht te besteden aan wetenschap en techniek.

Ik wil graag kinderen en leerkrachten enthousiasmeren voor wetenschap en techniek. Dit is belangrijk omdat er in de toekomst verwacht wordt dat er een tekort zal komen aan technische mensen. Uit onderzoek weten we dat kinderen tussen hun 9e en 14e jaar beroepsbeelden vormen en sommige beroepen al uitsluiten. Ik vind het daarom heel belangrijk om kinderen op jonge leeftijd te laten kennismaken met techniek, wetenschap en technologie.

techniekles

Handig om te weten

Een techniekles kan bij ons bedrijf aan de Bouwerskamp maar ook op de school. De school blijft wel verantwoordelijk en de leraar of docent dient wel aanwezig te zijn en blijven. Bij grotere groepen splitsen we op. We hebben een paar mooie proeven en activiteiten ontwikkeld voor verschillende leeftijden. Wij stellen de materialen beschikbaar, hiermee kun jij als docent je voordeel mee doen. Daarnaast kunnen wij helpen bij het contact voor andere praktijklessen bij andere bedrijven.

U kunt hierboven een aanvraag doen voor een datum en een tijdstip. Wij komen zo spoedig mogelijk bij u terug of het door u aangevraagde moment past.

De techniekles

Tijdens een techniekles zorgen we ervoor dat kinderen uitgedaagd worden. We stimuleren hun creativiteit, zelfstandigheid en probleemoplossend vermogen. Daarnaast versterkt het ook vaardigheden als samenwerken, communiceren en logisch nadenken. Dus naast dat het ontzetten leuk is voor de kinderen zorgt het ook voor de ontwikkeling van veel verschillende “soft skills”. Alle reden dus om op school of bij ons op locatie de kinderen kennis te laten maken met techniek.

Hieronder een voorbeeld van een uitdaging. We zetten de kinderen actief aan de gang en vragen om een uitdaging op te lossen. Zo kunnen we bijvoorbeeld kinderen aan het metselen zetten, hierdoor moeten ze nadenken over hoe je een muur stevigheid geeft. Stenen recht boven elkaar gestapeld maakt een muur zwak. Zo hebben we nog veel meer mogelijkheden, proeven en ideeën om kinderen met techniek en wetenschap in de praktijk kennis te laten maken.

Voor kinderen is het namelijk geweldig om dit zelf te doen en te ervaren.

techniekles doen
april 2021
ma di wo do vr
29303112
56789
1213141516
1920212223
2627282930